miercuri, 24 decembrie 2008

COLINDTremură Cuvântul în inima Tăceriii...

În copcile rănilor, apele Mângâierii...

Arde flacăra Tainei în zările îngheţate...

E pântecele Luminii această noapte...

Se-aud paşii Vieţii în freamătul ninsorii...

Apoi, glasurile îngerilor ce mînă păstorii...
...................................................................

Ca un cerc desenat
pe pământul înfrigurat
îmi tremură
inima:

iesle pustie

ce-aşteaptă

încă o dată

nesfârşita

Copilărie...


3 comentarii:

Sorin Micuţiu spunea...

Pe apa veşnic curgătoare a vremii iată s-a scurs încă un an. În locul lui, altul nou ne stă înainte. Anul 2009. În faţa acestui sfârşit şi început de an nou, fiecare dintre noi avem datoria de a socoti tot ce am săvârşit de-a lungul anului care iată a trecut şi, poate, al vieţii noastre întregi, pentru mântuirea noastră sufletească, dar şi pentru aceea a semenilor noştri.
La acest sfârşit de an să ne aducem înaintea ochilor faptele vieţuirii noastre pe acest pământ. Ele, legate unele de altele, alcătuiesc un lanţ nesfârşit din care vor face parte şi faptele ce se vor săvârşi în viitor.
Să desprindem din faptele de ieri un îndreptar pentru faptele de azi şi pentru cele de mâine. Lucrul acesta va fi posibil numai după ce vom înţelege rostul celor întâmplate în anul care iată a trcut. Cernerile, suferinţele, înfrângerile de ieri, ne dau posibilitatea de a ne feri, de al răbda pe cele viitoare.
Biruinţele de ieri ne conduc spre cele de mâine.
Dacă ne călăuzim după lumina Evangheliei, tot ce am învăţat în scurgerea vremii ne va ajuta în alegerea celor bune şi îndreptarea sau îndepărtarea celor rele.
Să ne "monitorizăm" calea pe care am făcut-o până aici, deoarece numai aşa vom cunoaşte drumul pe care-l mai avem de străbătut. Să punem deci, un început nou şi bun în toate şi o hotărâre neclintită pentru mai multă statornicie şi strădanie pe calea Domnului.
"Veghe neadormită" este urarea Sfinţilor Părinţi adresată tuturor credincioşilor care au pus un nou început vieţii lor pe acest pământ.
Să sfârşim anul 2008 şi să începem anul 2009, tinzând spre o astfel de "veghe neadorimită"

Vă doresc tuturor să fiţi lumini în noul an, să fiţi mai buni, mai fericiţi şi mai aproape de Domnul, Lumina lumii. Un An Nou încununat cu infinte desfătări Cereşti, să aveţi parte de tot ceea ce poate fi mai frumos şi mai binecuvântat !
Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă facă o binecuvântare pentru ceilalţi!
Avem nevoie de inimi curate în care Hristos să se oglindească pentru a-l primi şi iubi pe fratele nostru. Când vorbesc două inimi curate este bucurie, este pace, este o mare minune.
Să nu uităm că Hristos ne iubeşte mai presus de tot şi ne cere acelaşi lucru, să iubim.
La cumpăna dintre ani, să ne gândim la toatre acestea!

La mulţi ani dragii mei!

Ingerul tau spunea...

Colindul este numai in versuri? Nu este si cantat? :)

Dianne Feel spunea...

Vad ca ultimul comentariu este de acum 7,8 ani dar sper totusi sa primesc raspuns. Atasament fata de lucruri?? Mereu ma simt vinovata pentru ca am o situatie materiala foarte buna, traiesc intr-un mediu unde aspectul,hainele/tinuta in general este foarte observata si serviciul,viata de zi cu zi , painea ce o pun pe masa, grija si viitorul copiilor mei depind de "aceste lucruri materiale" ...niciodata nu am neglijat pe cel de langa mine, mare parte din castigurile mele merge la cei nevoiasi si catre micuta biserica, sfanta casa a Dumnezeului ce mi-a daruit viata plina de belsug. Acum intrebarea mea: si nu vreau sa sune urat, este un pacat sa porti haine,lucruri scumpe, toate acestea tinand cont de ceea ce explic mai sus? Si nu cu mandrie,fala sau neglijand pe cei nevoiasi. Va multumesc.