vineri, 19 iunie 2009

ÎNTREBAREA DE LA MIEZUL NOPŢII

Dincolo de toate
nu sunt decât
o piatră
în cădere spre
adâncul iadului...

Şi n-am decât strigătul
căderii mele...

Încotro, inimă? Unde
vrei să sfârşeşti?

În desăvârşirea căderii
ori
în desăvârşirea
strigătului?

29 de comentarii:

Ana spunea...

am si eu o intrebare: intre mine si prietenul meu exista vreun grad de rudenie daca aveu un unchi comun prin alianta. mai exact sotul surorii tatalui meu,unchiul meu, Vasile, are un frate pe nume Nicolae. Nicolae este casatorit cu Gabriela.acestia din urma(Nicolae si Gabriela) neputand avea copii, au infiat un nepot al Gabrielei(fiu al surorii sale).intre mine si acest fiu adoptiv al lor este vreun grad de rudenie.?

gabriela spunea...

Doamne ajuta! Cum se face ca pe unele persoane le poti cunoaste dintr-o privire si poti avea incredre in ele, iar altele sunt "opace" si nu le poti intelege,nici nu iti poti da seama daca mint sau spun ceea ce sit...

marius spunea...

ptr. Ana

Îmi pare rău n-am prea înţeles...
Dar în astfel de situaţii e bine să întrebi un preot.

marius spunea...

ptr. Gabriela

Atracţia faţă de persoanele "opace" e nerecomandată... Ei sunt un fals mister...
Am văzut sfinţi... şi nici unul nu era "opac", ci orbitor de transparenţi... Taina Omului era întreagă în ei, în surâsul lor...
Omul "opac" e omul fără Hristos.

gabriela spunea...

De ce sunt rele emoticonurile folosite pe messenger?

marius spunea...

Poate pentru că sunt impersonale...
O lămâie surâzătoare nu eşti tu, nu e veselia ta... ci a calculatorului!
Cele mai frumoase poezii există pentru că oamenii n-au avut emoticonuri! Odată cu apariţia lor oamenii încetează practic să se mai exprime: se lasă în seama impersonalului purtător de cuvânt care este calculatorul!
Trăim în cea mai primitivă epocă a istoriei umane: epoca de siliciu.
Niciodată n-am fost mai handicapaţi, mai neputincioşi: avem nevoie de manuale şi de aparatură electronică sofisticată pentru nevoile cele mai fireşti.
MESSENGERUL ESTE O PACOSTE, O NENOROCIRE, UN BLESTEM! PENTRU CĂ ESTE UN SPAŢIU VIRTUAL ÎN CARE CUVINTELE SE DESPRIND ŞI IAU CONTROLUL ASUPRA OAMENILOR!!!!!!!!
Multe relaţii bolnave au luat naştere pe mess! Relaţiile de pe mess nu sunt între persoane, ci între emoticonuri!
MESSENGERUL ESTE PROCESUL TEHNOLOGICO-PSIHOLOGICO-OCULT PRIN CARE OMUL SE TRANSFORMĂ DIN CHIP AL LUI DUMNEZEU ÎN EMOTICON!
Na! Ăsta e răspunsul întreg!
ÎL POŢI DUCE?

pescarus spunea...

Aveam si eu mai demult o explicatie ad-hoc asa.

Ocupatia de baza a oamenilor in ultima vreme a devenit rasul, cu orice ocazie. Nici nu se mai poate vorbi serios. Mereu se gaseste cineva, si aici ma gandesc in primul rand la mine, ca sa aduca o completare hazlie unui om care vorbeste. Inteligenta se masoara in capacitatea omului de a spune glume.

Daca la inceput, emoticonurile erau presarate textului scris, acum e invers. Printre zeci de emoticonuri ajungi sa gasesti cate un cuvant, si acela prescurtat. Si pe cat de "emotionati" sunt copiii care vorbesc in felul acesta pe messenger, pe atat de blazati sunt in viata reala.
Daca intr-un grup se citeste o poezie, nu se poate ca la sfarsit sa nu comenteze cineva. De ce e atat de deranjanta linistea aceea, in care fiecare ar trebui sa auda ecoul cuvintelor de mai inainte in sufletul sau si sa traga o concluzie? Parca ne e rusine sa ne emotionam unii fata de altii si vrem sa punem capat cat mai repede emotiei care ar fi vrut sa se produca. Pe cand pe messenger, suntem foarte "emotionati" cu cea mai mare gratuitate.

Pun pariu ca scrisul cu majuscule al lui marius se percepe ca un strigat al unui descreierat care se da cu capul de birou in timp ce scrie. Asta face messengerul. Pe messenger nu exista semnul exclamarii. E o rusine sa fii mirat. E demodat sa exclami in stilul clasic.
Stau si ma intreb...cum de s-au putut scrie carti pe vremea cand nu existau emoticonuri?

Noroc de internetul asta. Altfel, nu stiu cum ar mai fi raspandit Sfintii Apostoli Evanghelia...

gabriela spunea...

Cum aflu iubirea cea adevarata, iubirea fata de Hristos?

gabriela spunea...

Relatiile dintre oamenii din ziua de azi, s-au racit foarte mult din cauza internetului(poate e mai bine zis " au inghetat")multi prefera sa stea pe mess ore intregi decat sa citeasca o carte buna sau sa iese la o plimbare sau sa se intalneasca personal cu persoanele respective.multiobserva cat de handicapati ne face internetul,insa nu renunta la el.Dupa cum spunea si Adi,cei care folosesc netul le este foarte greu sa se exprime in cuvinte. Un exemplu sunt eu, nu stiu sa ma exprim,nu stiu sa folosesc cuvintele,,imi este greu sa exprim ceea ce vreau sa spun, ma simt handicapata ,poate si mai rau de atat, cu toate ca nu am mai folosit netul o perioada destul de lunga. Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Cred că oricine citeşte Sf. Evanghelie până inima sa pricepe ce-a făcut Hristos pentru el(ea),
se îndrăgosteşte de Hristos.
Asemenea, oricine experimentează harul Sfintelor Taine: iertarea lui Hristos prin Spovedanie şi iubirea lui Hristos din Sf. Împărtăşanie.
CRED CU TĂRIE CĂ ORICINE O VA CERE DE LA DUMMNEZEU, O VA PRIMI! Dacă este gata să renunţe la orice pentru ea...

0z spunea...

Salut,as vrea sa fac muzica hip hop despre Dumnezeu si neam,crede-ti ca este bine?pace

marius iordăchioaia spunea...

ptr. Gheorghe

Păi, e ca şi cum L-ai avea pe Dumnezeu ca textier şi pe satana ca muzician...

Dacă vrei o pace autentică rămâi în muzica sacră a Ortodoxiei.Nu încerca să creezi ceva din tine, ci primeşte-L pe Creator în inima ta: căci Hristos n-a venit să creeze o nouă cultură, ci sfinţi.
Îmi permit să-ţi dau sfaturi pentru că am trecut şi eu prin această ispită...

Sănătate!

0z spunea...

salut,eu am intrebat un preot despre asta si o zis ca ii bine,iar eu am zis:dar e muzica lumeasca iar el o zis ca ii bine atata timp cat cat despre Dumnezeu,dar eu nu i-am zis ca vreau sa cant hip hop,am zis vreau sa fac muzica despre Dumnezeu.Si eu m-am gandit ca s-ar putea sa nu fie bine ce vreau sa fac,dar ma gandesc si la ce zice Domnul Hristos:ca cine va marturisi pt mine pe pamant si Eu voi marturisi pt el inaintea Lui Dumnezeu.Vreau s-o fac pentru neamul nostru cel romanesc,pt ca ma simt dator si vreau sa-i fac sa inteleaga ca nu suntem pe calea cea buna,sa se intoraca spre Dumnezeu,m-am apucat sa fac versuri si iara m-am lasat,nu stiu ce sa fac...

pescarus spunea...

Hip-hopul are un ritm foarte zbuciumat. E o muzica foarte carnala, care de la inceput a fost plina de ura si de alte patimi rele. Astazi e la fel... Mai aud in autobuz cate o melodie si imi pare rau de ea.
Muzica are mai multe dimensiuni. Sunetele, cuvintele dar si ce e in spatele acestora. Indiferent de care e mesajul pe care vrei sa-l comunici, duhul se simte de la prima litera. Degeaba spui niste versuri corecte din punct de vedere dogmatic, daca oamenii dau din cap.
Imagineaza-ti un tropar sau un psalm pe ritm de hip-hop. In cel mai bun caz o sa iasa o batjocura. In cel mai rau, ceva in genul cantecelor baptistilor sau a altor secte, cum si auzim uneori.
Nu vreau sa te superi, dar nu cred ca poate exista hip-hop ortodox, asa cum nu pot exista anticonceptionale ortodoxe. Singurul mod de a nu face copii este abtinerea de la relatiile trupesti, si cred ca daca cineva vrea cu orice pret sa-l gaseasca pe Dumnezeu, ca sa aiba pe Cine marturisi, acela trebuie sa renunte la lucrurile straine ortodoxiei. Si sa nu se teama ca n-o sa aiba ce face. Cat este de lucru inca! Nu este timp pentru cata treaba este.

Pe de alta parte, hip-hopul pe care vrei sa-l folosesti are doar de curand legatura cu neamul romanesc, mai exact in timpul cand ideea de neam incepe sa se destrame... Ar fi ca si cum am incepe sa sarbatorim valentine's day si 4 iulie, ca niste sarbatori traditionale. E adevarat ca in ultima vreme au patruns la noi multe influente din afara. Aproape ca ai zice ca shaorma este o mancare specifica romanilor. Dar Romania cred ca-i alta...

Pacea pe care o cauta un crestin este o linistire a mintii. Unirea mintii cu Dumnezeu... Din orice marturisire pe care o facem, trebuie sa se nasca rugaciunea, adica stransa comuniune cu Dumnezeu. Nu ceva doar sentimental, doar psihologic...

"Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze." (Ioan 14, 27)

PS: Sper sa nu te necajesti.

iordăchioaia marius spunea...

ptr. Gheorghe

Te rog trimite-mi nişte texte...
Sau unul la care ţii mai mult ...

Mulţumesc.
Doamne ajută.

0z spunea...

salut,asta este o strofa din piesa care am vrut sa o fac:

Pune-te pe ganduri la ce-nseamna viata,
Sa vezi ca ce credeai poate fi o ceata,
Din care poti sa iesi cu inima de gheata,
repetand la infinit,nu mai vreau aceasta viata.
Tu insa fi destept,trage la mai mult,
Supune-ti vointa ca sa ajungi la absolut.
Ce vreau din muzica nu este altceva,
Decat,sa-ti arat ce simt despre lumea aceasta.
Pledez ce conteaza si vine cam asa:
Dumnezeu este totul,este viata mea!
Suntem cat o furnica-n comparatie cu Terra,
Dar asta nu ne impiedica s-o distrugem,de la:
centru la poli si nu in urma pe noi.

...ai zis ca si tu ai avut o ispita de genu,poti sa explici mai mult:)

0z spunea...

iti mai pun una,ca nu ma dor degetele
:)

Ne ducem in jos ca o piatra de moara,
Nepasarea-ntrece orice scara mondiala,
Tindem spre zoo,pretindem ca noua
ne revine:tot ce facem tot ce stim,tot ce facem tot ce stim,ce,ce?
Ba bine ca nu!poate ca spui tu,
Poate ca eu,spun ce am patit,ce am simtit,ce am vazut,
Deci,nu vreau sa bat campii ca un tanc rusesc,
Domnului Hristos,ce auzi marturisec!
Ce vreau sa intelegi e faptul urmator:
Tu nu traiesti degeaba,sufletu-i nemuritor.
Stai,asteapta,sau poti sa meditezi,
Ce simt eu,o sa simti si tu...
O sa vezi si no sa crezi si ce-o sa crezi,o sa vezi...
Astept de la voi sa vad c-ati inteles
Televizorul spart,in strada,va iubesc.

Dar ce parere ai despre muzica instrumentala,fara versuri,de ex cea a marilor compozitori.

marius iordăchioaia spunea...

ptr. Gheorghe

Îmi plac versurile tale.
Mai demult doream să fac ceva asemănător, chiar un blog cu numele HRISTOS ÎN CARTIER un blog ortodox nonconformist...
Dar Hristos ne cere lepădare de sine, nu exprimare de sine! Pentru că examenul nu e în faţa unui juriu artistic, ci în faţa Judecătorului nemitarnic!
Aceasta este Ortodoxia! Singura credinţă creştină autentică PENTRU CĂ E SINGURA PRIN CARE REUŞEŞTI SĂ TE LEPEZI DE TINE ÎNSUŢI! Duhovnic, ascultare, canon, Sfinte Taine, Liturghie, Ceaslov, rânduială etc. NIMIC ORIGINAL, NOU, ADAPTAT, NIMIC CARE SĂ LASE LOC EXPRIMĂRII DE SINE: VIAŢA TA E VIAŢA BISERICII sau nu e deloc!
Şi eu scriu poezii, DAR ABIA AŞTEPT SĂ MĂ ELIBEREZ DE NEVOIA DE A LE SCRIE, ABIA AŞTEPT ŞI MĂ ROG PENTRU ASTA, SĂ NU MAI DORESC SĂ SCRIU!( La fiecare postare îmi spun că e ultima)
Prietenii mei ştiu de câte ori am vrut să elimin acest blog; mă doare să am şi altceva în mine decât Biserica, DAR BISERICA AŞA CUM E EA, NU CUM O VĂD EU!... MĂ DOARE SĂ VORBESC, SĂ SCRIU, SĂ EMIT PĂRERI, SĂ COMENTEZ: SĂ TRĂIESC ÎN AFARA RUGĂCIUNII...
Pentru mine scrisul e o dezertare şi o măsură a păcătoşeniei mele... E IUBIRE DE MINE ÎNSUMI, POFTA SINELUI DE A FI.... Expresia NEPUTINŢEI mele de a-L iubi pe Hristos....
Ortodoxia are expresia sa proprie, pe care creaţia mea mă împiedică să mi-o însuşesc....

gabriela spunea...

am Noul Testament. Cum imi dau seama daca e ortodox sau nu?

pescarus spunea...

ar trebui sa aiba crucea pe coperta. si inauntru, pe primele pagini, scris ca e tiparit cu binecuvantarea Sfantului Sinod. probabil e la editura institutului biblic al BOR. ar trebui sa aiba si o prefata semnata de patriarh. cam atat.
daca nu, parintele cleopa zice sa-l dai pe foc. si eu te incurajez

gabriela spunea...

am 2 biblii care trebuiesc date pe foc. acum caut una ortodoxa...multumesc. Doamne ajuta!

0z spunea...

salut,multumesc mult de comentariu,acesta m-a ajutat mult:)
Pot sa te intreb cati ani ai si cu ce te ocupi?
salut si Doamne ajuta!

marius spunea...

ptr. Gheorghe

Am 40 de ani şi sunt funcţionar la Poştă.

0z spunea...

...multumesc de raspuns si de ajutor cu problema mea,salut!

0z spunea...

salut,iara te deranjez,tot in legatura cu muzica...
Vreau sa fac muzica instrumentala(mai mult pt sufletul meu),prin care sa exprim sentimente,de exemplu am o idee despre parerea de rau,plangere,pt pacatele mele, crezi ca este bine?
Astept raspuns.
P.S mi-a placut articolul despre ortodoxie.

0z spunea...

salut,iara te deranjez,tot in legatura cu muzica...
Vreau sa fac muzica instrumentala(mai mult pt sufletul meu),prin care sa exprim sentimente,de exemplu am o idee despre parerea de rau,plangere,pt pacatele mele, crezi ca este bine?
Astept raspuns.
P.S mi-a placut articolul despre ortodoxie.

Anonim spunea...

ptr. Gheorghe

Cred că înainte de a încerca să răspund la întrebarea ta ar trebui să ştiu şi eu câţi ani ai şi cu ce te ocupi...

0z spunea...

salut,scuze ca nu ti-am raspuns la intrebare dar nu am avut acces la net.Eu am 22 de ani si sunt studentla silvicultura in anul 4 din Cluj Napoca.

Anonim spunea...

E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
E-mail: dawnacuna314@gmail.com
*Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
*Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
*Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
*Dacă doriți să tratați infertilitatea.
*Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
*Dacă vrei o vrajă de promovare.