duminică, 16 mai 2010

Libertatea

Cuviosul Serafim Rose
Libertatea a fost dată omului pentru a alege între adevăratul Dumnezeu şi el însuşi, între calea adevărată a îndumnezeirii, prin care sufletul se răstigneşte şi se smereşte în această viaţă, pentru a învia şi a fi slăvit în Dumnezeu şi veşnicie, şi falsa cale a auto-îndumnezeirii care promite slăvire în această viaţă, dar sfârşeşte în întuneric. Acestea sunt, în ultimă instanţă, singurele două căi deschise libertăţii omului; iar pe ele s-au întemeiat şi cele două Împărăţii, Împărăţia lui Dumnezeu şi Împărăţia Omului, care în această viaţă nu pot fi distinse decât de ochiul credinţei, dar care în viaţa viitoare vor fi separate între Rai şi Iad. E limpede căruia dintre ele îi aparţine civilizaţia modernă...
În viaţa creştină, omul cel vechi, cu permanentul său "Eu voi...", trebuie înlocuit cu omul nou, născut din Hristos şi centrat pe El şi voia Sa.


6 comentarii:

CodexAlimentarius spunea...

Va rugam sa promovati site-ul nostru. Detalii aici: http://codexalimentarius.info/?page_id=263

C T spunea...

Aa te naste din nou este bine sspuss ,e greu insa a renunta la cele lumesti! In randul cunostintelor se vorbeste ca m-am pocait. Dar nu-i nimic eu stiu ca am facut o mare schimbare la momentul potrivit!

Cristian Turcu spunea...

Frumos blog!
Va asteptam si pe pagina noastra:
http://www.preot-turcu.ro

fanu spunea...

deja atentatele secularizante la libertatea întru Dumnezeu au început...

Andreea Matei spunea...

Frumos, dar din pacate astazi libertatea este inteleasa putin gresit.

Masaj erotic Timisoara spunea...

Libertatea a fost dată omului pentru a alege între adevăratul Dumnezeu şi el însuşi